Balanceertechniek

Waarom dynamisch balanceren de levensduur van roterende machines verhoogd.

Dynamisch balanceren is een proces waarbij roterende onderdelen, zoals wielen, asjes en rotoren, in evenwicht worden gebracht door veranderingen aan te brengen in hun massaverdeling.

Het proces bestaat uit een aantal stappen:
1. Montage van het te balanceren onderdeel: Het onderdeel wordt op een balanceermachine bevestigd en vastgezet.
2. Rotatie: Het onderdeel wordt met behulp van een motor gedraaid en de bewegingen van het onderdeel worden gemeten met sensoren.
3. Analyse: De metingen worden geanalyseerd en het evenwicht van het onderdeel wordt bepaald.
4. Balancering: Als het onderdeel niet in evenwicht is, worden er veranderingen aangebracht in de massaverdeling, bijvoorbeeld door gewichtjes te plaatsen op specifieke locaties.
5. Herhalen: Het proces wordt herhaald totdat het onderdeel in evenwicht is.

Door middel van dynamisch balanceren kunnen roterende onderdelen soepel en zonder trillingen draaien, wat de levensduur van het onderdeel en het hele systeem verbetert.

Wij ontwerpen en maken software en hardware op maat voor balanceer oplossingen in iedere denkbare omgeving.
Zoals seriematig balanceren in een productie proces, maar ook on-site oplossingen voor trillingsanalyse en dynamisch balanceren.
Neem contact met ons op voor uitgebreid advies.

  Automatisering

Maak Uw bedrijf slimmer met op maat gemaakte automatisering

Automatisering maakt uw bedrijfsprocessen eenvoudiger, sneller en efficiënter.
Met behulp van geavanceerde software- en technologieoplossingen kunt u handmatige, tijdrovende taken automatiseren en zo tijd en middelen besparen.

Bovendien verbetert automatisering de nauwkeurigheid en consistentie van uw processen, waardoor fouten worden verminderd en u meer controle heeft over uw bedrijfsresultaten.
Ontdek de vele voordelen van automatisering en maak uw bedrijf slimmer en competitiever.

Wij bieden voor elk automatisering project een overzichtelijke roadmap waarin alle stappen van ontwerp tot oplevering tot in detail uitgewerkt zijn.
Zoals bijvoorbeeld een kosten/baten analyse, technische analyse en uitwerking in de vorm van technische tekeningen en software documentatie.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Automatisering
Productieprocessen zijn de ruggengraat van veel bedrijven en organisaties, en tijdbesparing is van cruciaal belang om efficiënt te werken en concurrentievoordeel te behalen.

Gelukkig zijn er talloze technologieën beschikbaar die productiebedrijven kunnen helpen hun processen te optimaliseren en tijd te besparen. Met de juiste automatisering en digitalisering kun je bijvoorbeeld handmatige en tijdrovende taken versnellen of zelfs geheel elimineren. Dit kan leiden tot snellere productietijden, een betere kwaliteitscontrole en meer consistente resultaten.

Bovendien kun je met behulp van geavanceerde analytische tools nauwkeurig inzicht krijgen in je processen en verbeteringen aanbrengen waar nodig. Ook robots en machines kunnen een belangrijke rol spelen in het besparen van tijd. Ze kunnen 24/7 werken zonder pauzes of fouten, waardoor ze sneller kunnen produceren dan menselijke werknemers.

Innovatie en automatisering geven bedrijven de kans om efficiënter te kunnen werken en meer producten kunnen maken in minder tijd. Bovendien kun je door samenwerking en de juiste communicatie tussen afdelingen en werknemers tijd besparen. Door samen te werken en gegevens en informatie verkregen door automatisering snel en efficiënt te delen, kun je processen versnellen en onnodige vertragingen vermijden.